Gamerslife
Header AD Image

2022. február 17. – A BenQ, a világ vezető szórakoztatóelektronikai gyártója mindig is elkötelezett volt a magával ragadó játékélmény megteremtése mellett, ezért folyamatosan törekszik arra, hogy a teljes gamer monitorkínálata lebilincselő élményt nyújtson a játékosok számára. A puszta audiovizuális élményen felül az online játékok során egy beépített mikrofonnal rendelkező gamer monitor pedig jelentősen tud javítani a felhasználói élményen.

Integrált mikrofon

Streameléshez, játékhoz, vagy akár podcasthoz egyaránt egy jó beépített mikrofon képes felvenni a versenyt a dedikált megoldásokkal. Egy önálló mikrofon beszerzése gyakran jelentős kiadásokkal jár, továbbá hosszú időbe telik annak telepítése és kiismerése is. Ha egy gamer mikrofont keresel, viszont nem tudod eldönteni azt, hogy hová tudnád elhelyezni a különálló megoldást, akkor egy beépített AI mikrofon tökéletesen meg tud felelni az igényeidnek. Ugyan a fejhallgatókba szerelt megoldások esetén nem áll fenn ez a probléma, nem szabad amellett a tény mellett sem elmenni, hogy sok fejhallgató a hosszún időn keresztüli viselést követően kényelmetlenné válhat. Egy monitorba épített AI zajszűrős mikrofon nemcsak tiszta hangzást garantál, hanem szükségtelenné teszi a külön fejhallgató/mikrofon vásárlását is. 

Mesterséges intelligencia alapú mikrofon játékokhoz

A BenQ monitorjaiba integrált mikrofonok többet nyújtanak, mint az alapszintű megoldások. A tervezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy mire van szüksége a játékosoknak leginkább a jobb játékélmény biztosításához.

Akusztikus visszhangcsökkentés

A 2.1-es beépített hangszórók segítségével hallhatod csapattársaidat, az akusztikus visszhangcsökkentés pedig még a mikrofonod által rögzített hang továbbítása előtt kiszűri a hangszórókból érkező visszhangot.

AI zajszűrő technológia

Ez a technológia AI alapú deep learning modelleket (vagy Deep Neutral Network) alkalmaz az emberi hangok intelligens megkülönböztetésére, így hatékonyan kiszűri a billentyűkapcsolók, az egérkattintások, a hűtőventilátorok, valamint a légkondik hangját is.

Privát üzemmód

A hagyományos irányított technológiától eltérően a BenQ a mesterséges intelligencia és a mély neurális hálózatok erejét alkalmazza a kétmikrofonos megoldás betanítására. Ha a dedikált privát mód engedélyezésre kerül, a mikrofonok intelligensen, csak meghatározott szögön belül rögzítik az emberi hangokat, miközben kiszűrik a környezeti zajokat.

MOBIUZ EX3210U

Az új EX3210U egy 4K felbontású, 144 Hz-es, 32 hüvelykes monitor, amely HDR képességgel és 98%-os DCI-P3 színlefedettséggel rendelkezik a kiváló vizuális élmény biztosítása érdekében. Ez a monitor az első olyan megoldás a MOBIUZ terméksorozatban, amely a beépített treVolo hangszórók mellett AI zajszűréssel rendelkező mikrofonokat is integrál, így nem teszi szükségessé a különálló audiofelszerelések használatát.

Tudj meg többet a BenQ MOBIUZ EX3210U monitorról a Benq.eu oldalon.

Previous post A QNAP MEGHOSSZABBÍTJA AZ EOL-TERMÉKEK BIZTONSÁGI FRISSÍTÉSEINEK IDŐTARTAMÁT
Next post A STEELSERIES ÉS A BUNGIE BEMUTATTA LIMITÁLT KIADÁSÚ PERIFÉRIA KOLLEKCIÓJÁT