Gamerslife
Header AD Image

A díjnyertes NETGEAR Armor Powered by Bitdefender™ új adatvédelmi és fejlett biztonsági képességekkel egészíti ki az átfogó otthoni hálózati biztonsági megoldást

2021. augusztus 24., San Jose, Kalifornia – A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), a felhasználók hétköznapjainak egyszerűsítését és javítását szolgáló, díjnyertes csatlakoztatott termékek vezető gyártója bejelentette, hogy a NETGEAR Armor továbbfejlesztett változatát, amely haladó biztonsági és veszélyforrás felismerő megoldást kínál az intelligens otthonok számára. A legtöbb Orbi és Nighthawk router támogatja a továbbfejlesztett NETGEAR Armor megoldást, amely egyfajta védőburkot biztosít az otthoni hálózatra csatlakoztatott eszközöknek, ezzel segítve a felhasználókat a hackerek, a rosszindulatú programok és a vírusok elleni védelemben.

Az általában a számítógépekkel összefüggésbe hozott fenyegetések manapság szinte minden csatlakoztatott eszköz esetén jelen vannak, beleértve az intelligens televíziókat, az intelligens termosztátokat, a lámpakapcsolókat, a házimozi-rendszereket, a biztonsági kamerákat, a játékkonzolokat, az intelligens hangszórókat, a streaming lejátszókat, a táblagépeket, a számítógépeket, az okostelefonokat és egyéb más intelligens otthoni eszközöket is. A Bitdefender 2020-as fogyasztói fenyegetési jelentése szerint az intelligens televíziók sérülékenységeinek száma 335%-kal nőtt, az IP-kamerák sebezhetőségének száma pedig majdnem megkétszereződött 2019 és 2020 között.

Míg az amerikaiak körülbelül 80 százaléka telepített valamilyen víruskereső szoftvert a számítógépére, egy tipikus intelligens otthon 25 vagy több csatlakoztatott eszköze továbbra is sebezhető az olyan fenyegetésekkel szemben, amelyek kiskaput biztosíthatnak a támadóknak az otthoni hálózatokhoz. Amellett, hogy ezek súlyos használhatósági és teljesítményproblémákat okozhatnak, akár a személyes adatok, például jelszavak, hitelkártyaadatok és társadalombiztosítási számok ellopásához is vezethetnek.

A különböző gyártók csatlakoztatott eszközei nemcsak a bejövő támadások, hanem a kimenő fenyegetések esélyét is növelik. Ilyen esetekben akár az is megtörténhet, hogy egy otthoni biztonsági kamera egy szélhámos weboldalra próbálhat meg adatokat küldeni. Az ilyen fenyegetések kiküszöbölése érdekében a NETGEAR új képességekkel bővíti kiemelt biztonsági kínálatát, ezzel egyszerű és átfogó hálózati- és eszközvédelmet biztosítva.

A hagyományos víruskereső termékekkel ellentétben a NETGEAR Armor közvetlenül a routerbe van építve, hogy figyelemmel kísérje az internetes tevékenységeket, megvédje a hálózaton lévő eszközöket és kiküszöbölje több biztonsági előfizetés vagy szoftver igényét és költségét.

„Az otthoni csatlakoztatott eszközök robbanásszerű terjedésével, a bébimonitoroktól az intelligens televíziókig – amelyek mindegyike veszélybe kerülhet – megértjük, mennyire nehéz lehet az egyének és a családok számára a saját- és az információibiztonság védelmének megfelelő kialakítása.” – nyilatkozta David Henry, a NETGEAR csatlakoztatott otthoni termékeinek elnök-vezérigazgatója. „Rájöttünk, hogy egy új típusú biztonsági megoldásra van szükség. Az új NETGEAR Armor verzióval kivehetjük az aggodalmat az egyenletből, köszönhetően az átfogó, egyszerűsített szolgáltatásnak.”A NETGEAR Armor díjnyertes funkciói a következő új képességekkel bővültek:

Érzékeny adatok védelme: Blokkolja a gyanús bejelentkezési és banki információkat lekérdező próbálkozásokat, az SSN-eket és az egyéb titkosítatlan kapcsolatokon keresztüli kísérleteket.

Anomália észlelés: A gépi tanulási algoritmus figyeli és megtanulja a csatlakoztatott eszközök szokásos viselkedését és blokkol minden nem szokványos tevékenységet.

Brute Force védelem: Megakadályozza a botok csatlakoztatott intelligens eszközökre irányuló támadásait, amelyek végtelen lekérdezési kísérletekkel próbálják megszerezni a felhasználói jelszavakat.

DDoS védelem: Megvédi a hálózatot a túlterheléses támadásoktól.

Exploit védelem/IDS: Megvédi az adatokat és az eszközöket a rosszindulatú behatolásoktól.

A NETGEAR Armor legújabb generációja továbbra hatékony internetes fenyegetés elleni védelemmel rendelkezik, amelyet a felhasználók egyaránt telepíthetnek számítógépükre, okostelefonjukra és táblagépükre további extra költségek nélkül. Ez az extra védelem nagyobb otthoni biztonságot tesz lehetővé. Mivel ezek az eszközök bárhová csatlakozhatnak, ahová a felhasználó megy, segít megvédeni azokat a vírusoktól, az adathalászoktól és egyéb támadásoktól, még akkor is, ha például nem biztonságos hálózatokhoz csatlakoznak a kávézókban vagy éppen repülőtereken.

Az új és továbbfejlesztett szolgáltatás mindössze csak egy részét képezi a NETGEAR átfogó szolgáltatáscsomagjának, amelynek célja, hogy segítsen ügyfeleinek a csatlakoztatott eszközeik és otthonaik védelmében és kezelésében. A továbbfejlesztett NETGEAR Armor-tól a NETGEAR Smart Parental Controls-ig – amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy figyelemmel kísérjék és kezeljék a gyermekek képernyőidejét – a NETGEAR szolgáltatási portfóliója arra összpontosít, hogy segítse a felhasználókat és családjaikat.

Elérhetőség

A NETGEAR Armor már elérhető a támogatott WiFi 6 routereken, további eszközökre történő kiadása pedig a következő hetekben várható. A NETGEAR Armor 30 napos ingyenes próbaidőszakot biztosít. A próbaidőszakot követően a szolgáltatás díja évente 99,99 dollár.

Previous post A QNAP MASZKFELISMERÉSSEL BŐVÍTETTE A QVR FACE INTELLIGENS ARCFELISMERÉSI MEGOLDÁSÁT
Next post AZ FSP BEJELENTETTE A HYDRO K PRO SOROZATÚ TÁPEGYSÉGEIT