Gamerslife
Header AD Image

2022. szeptember 16., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) a mai napon hivatalosan is kiadta a QTS 5.0.1 NAS operációs rendszerét, amely megerősíti az általános biztonságot, valamint megnövelt kényelemet és teljesítményt nyújt az adatvédelem és a mindennapi használat terén. Az új funkciók közé tartozik a biztonságos RAID-lemezcsere, a Windows® keresőprotokoll kompatibilitása a NAS megosztott mappáival, valamint az Enterprise SED (öntitkosító meghajtók) támogatása. Az ARM és az x86-alapú QNAP NAS-ok a QTS 5.0.1-gyel mostantól extra költségek nélkül támogatják az exFAT-fájlrendszert, amely még több lehetőséget és nagyobb eszközkompatibilitást biztosít a felhasználóknak a nagy fájlok átviteléhez. 

„Az információ korában a hatékony adatátvitel és megosztás esetén muszáj figyelembe venni a biztonsági és megbízhatósági aggodalmakat. A QNAP célja is épp ez az intelligens QTS NAS operációs rendszer fejlesztésével” – nyilatkozta Sam Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A QNAP szigorúbb biztonsági szabványokat és részletes felügyeleti funkciókat vezetett be, hogy segítse a vállalkozásokat és az egyéneket a magabiztos adatkezelésben, miközben megvédi a digitális eszközöket és visszaszorítja a növekvő biztonsági fenyegetéseket.” 

A QTS 5.0.1 legújabb funkciói: 
RAID-lemezek cseréje az esetleges meghibásodás előtt: 

Ha a S.M.A.R.T. értékei vagy a DA Drive Analyzer előrejelzései alapján lemezhibák lépnek fel, vagy a rendszer váratlanul lelassulna, a meghibásodott tároló bármikor könnyedén kicserélhető a RAID-tömbben egy másik tartaléklemezre. Ez nagymértékben javítja a rendszer megbízhatóságát és szükségtelenné teszi a RAID-tömb újraépítését. 

Ingyenes exFAT-támogatás ARM-alapú NAS-okon: 

Az exFAT egy fájlrendszer, amely támogatja az akár 16 EB méretű fájlokat is, emellett kifejezetten a flash-alapú tárolómegoldásokhoz lett optimalizálva (beleértve az SD-kártyákat és az USB-meghajtókat), így nagymértékben segíti a médiafájlok átvitelének és megosztásának felgyorsítását. 

Javított átviteli sebesség az SMB-hitelesítéshez és**-**titkosításhoz: 

A QTS 5.0.1 támogatja az AES-NI hardveres gyorsítást, hogy az SMB 3.0-hoz (Server Message Block) képest növelje az adatok hitelesítésének és titkosításának/dekódolásának hatékonyságát, így az átviteli sebesség akár ötször gyorsabb lehet, mint AES-NI hardveres gyorsítás nélkül.  Ez javítja a rendszer teljesítményét, miközben megvédi az érzékeny üzleti adatokat. 

Windows Kereső Protokoll**(WSP) támogatása megosztott mappák esetén:** 

A QTS 5.0.1 ezentúl támogatja a Microsoft WSP-t, amely az SMB-protokollra támaszkodik. A WSP segítségével a felhasználók egyszerűen kereshetnek tartalmakat a NAS megosztott mappáiban a Windows-rendszeren keresztül, amennyiben a NAS-rendszerhez egy SMB-meghajtó csatlakozik.  

Támogatja az Enterprise SED (öntitkosító) meghajtókat: 

A TCG-OPAL mellett a QTS 5.0.1 támogatja a TCG-Enterprise SED-kompatibilis HDD-ket és SSD-ket. A felhasználók kihasználhatják a beépített meghajtótitkosítást a megnövelt adatvédelem érdekében anélkül, hogy bármilyen extra szoftverre vagy NAS-rendszererőforrásra lenne szükségük. Ez különösen hasznos a szigorúan bizalmas információkat tároló szervezeteknél, például a közszférában, az egészségügyben és a pénzügyekben. 

További információ a QTS 5.0.1-ről a https://www.qnap.com/go/qts/5.0.1 oldalon olvasható. 
A QTS 5.0.1 már elérhető a Download Center-ből. 
Megjegyzés: A funkciók előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak, továbbá előfordulhat, hogy egyes funkciók nem használhatók mindegyik QNAP terméknél. 

Previous post MEGJELENT A THERMALTAKE VADONATÚJ TOUGHPOWER GF3 TÁPEGYSÉGSOROZATA
Next post AZ XPG BEMUTATJA LEGÚJABB PERIFÉRIASOROZATÁT