Gamerslife
Header AD Image

A biztonsági fenyegetések folyamatosan fejlődnek, ezért az ASUSTOR több védekezési lehetőségre hívja fel a felhasználók figyelmét. Az ADM-fiókod védelméhez nemcsak a jelszavakat kell sűrűn cserélned és a HTTP-, HTTPS-portokat megváltoztatnod, hanem a kétlépcsős hitelesítést is engedélyezned kell. Ez egy extra biztonsági réteggel egészíti ki a jelszavas bejelentkezést az ADM-ben egy egyszer használatos biztonsági kód megadásának igénylésével.

Hogyan engedélyezheted a kétlépcsős hitelesítést?

  1. Lépj be az ADM-be!
    Keresd meg a testreszabási beállításokat és válaszd ki a képlépcsős hitelesítés engedélyezését!
  2. Telepítsd a hitelesítő alkalmazást!
    Tölts le és telepíts egy olyan hitelesítő alkalmazást, mint amilyen a Google Authenticator is!
  3. Állítsd be a kétlépcsős hitelesítést!
    Nyisd meg a hitelesítő alkalmazást, szkenneld be az ADM által generált QR-kódot és írd be a telefonodon megjelenített hitelesítőkódot a beállítás befejezéséhez! Győződj meg róla, hogy az ADM és a telefonod időbeállításai szinkronban legyenek! A hitelesítőkód periodikusan frissül, így a begépelés előtt érdemes meggyőződnöd arról, hogy az nem járt-e le.

Ha egy ADM-adminisztrátor szeretné kikapcsolni a kétlépcsős hitelesítést más felhasználóknál:

  1. Nyisd meg a felhasználói beállításokat!
    Menj a hozzáférésvezérlésre és kattints a helyi felhasználókra, majd válaszd ki az egyik fiókot és kattints a szerkesztésre!
  2. Kapcsold ki a kétlépcsős hitelesítést!
    Vedd ki a pipát a kétlépcsős hitelesítés engedélyezése felirat mellől, hogy a felhasználónak többé ne legyen szüksége a hatjegyű hitelesítőkód megadására az ADM-be történő bejelentkezéshez!

Ha szeretnél többet megtudni, kérjük, látogass el ide: ASUSTOR College

Previous post KÉT ÚJ SZÁMÍTÓGÉPHÁZZAL BŐVÜL A THERMALTAKE THE TOWER SOROZATA, MELYEK TÁMOGATJÁK A REJTETT CSATLAKOZÓS ATX-, VALAMINT AZ ITX-ALAPLAPOKAT
Next post A QNAP BEMUTATJA A KÖLTSÉGHATÉKONY, 10 GBE-KÉPES TS-432X/TS-632X TORONY KIALAKÍTÁSÚ NAS-T